fbpx

Hvorfor bruke boligstyling

Ingress tekst kommer her

Hva gjør en boligstylist

En boligstylist sin oppgave er å klargjøre din bolig til salg. Det er de som hjelper deg og legger til rette for at boligen er klar til fotografen kommer. Et godt prospekt er viktig for å vise boligen fra sin beste side. Den skal vise møbleringsmuligheter, samt være lys og luftig, men viktigst av alt: invitere de potensielle kjøperne til å begynne en drøm om et nytt hjem. En god boligstylist sørger for flere interessenter som igjen kan føre til flere budgivere og en høyere salgspris. Det er altså slik at det å hyre en boligstylist ikke øker verdien på boligen din, men kan i mange tilfeller øke summen du sitter igjen med etter salg. 

Vi mennesker handler mye med følelser og ikke alltid med logikk. En god boligstylist klarer å vekke følelsene til de som ser prospektet og dermed øker interessen for å komme på visning. Det er derfor viktig at boligen ryddes for overflødige ting, fjerner alt av personlige bilder og eiendeler og deretter dekoreres på en måte som er nøytral men samtidig stemningsfull og koselig. Dette er viktig ettersom målet er at de potensielle kjøperne ikke skal henge seg opp i hvem som har bodd der, men kunne begynne å se sitt eget hjem, der de ønske å bo. 

De fleste ser en bolig for første gang på Finn.no eller andre annonser. Førsteinntrykket er svært viktig og derfor er det viktig at alt er så perfekt som mulig. Gode bilder sørger også for at flere kommer på visning som igjen kan gi en bedre salgspris. Det er også eiendomsmegler sin oppgave at annonsen ser fin og ryddig ut.

Skift sirkel

Hvordan hjelper en boligstylist deg med å selge din bolig?

Når du bestemmer deg for å selge hjemmet ditt, så er det ikke ditt hjem lengre. Det er en bolig som skal selges. Men i denne prosessen er det viktig at boligen din blir presentert som et nytt hjem for kjøperne. Et hjem for nettopp dem. 

Det er vanskelig å se sitt eget hjem med et nytt og nøytralt blikk. Vite hva som bør fjernes, ryddes bort og evt skaffes. De fleste synes det er vanskelig å pynte med puter og pynt og å se fargekombinasjoner. I tillegg er det dyrt å kjøpe inn ting.

Derfor kan det være lurt, både tidsmessig, økonomisk og kunnskapsmessig å få inn en stylist. Det er jobben deres å se rommet og å skape de gode følelsene i bildet. 

De hjelper deg å rense boligen ned til det mest essensielle for så å bygge det opp igjen med det som trengs for å gi fotografen grunnlaget for å ta flotte bilder. En boligstylist sin oppgave kan til tider være utfordrende, vi må være brutalt ærlige, men det er aldri et personlig angrep på de som bor der eller gjenstanden vi sier ikke passer inn. Mange har et nært og kjært forhold til hjemmet sitt og det må vi respektere. Samtidig er jobben vår å hjelpe deg som selger med å få et bra salg. 

Velg hva som passer best for deg

En boligstylist tilbyr flere forskjellige typer tjenester da forskjellige kunder har forskjellige behov. Forskjellige boligstylister har forskjellige ideer og tanker om hva som funker best. De har også forskjellig stil og uttrykk i utformingen av styling.  Derfor er det lurt at du finner en boligstylist som du føler ser boligen din, megleren din føler de kan jobbe med og som kan vise til resultater

De forskjellige stylingtjenestene:

Veiledning:  Dette er for deg som i utgangspunktet ikke trenger for mye hjelp og som er relativt trygg på at du klarer å utføre en del selv. Stylisten vil gå gjennom boligen med deg og fortelle deg hva du bør fjerne og hva du bør klargjøre til foto. Noen stylister skriver en rapport i ettertid, men dette er da en ekstra kostnad. Veiledning er ofte inkludert i meglerpakken. 

Delstyling: En delstyling passer for deg som har de store møblene som f eks sofa, spisebord,senger osv, men mangler detaljene. Dette er blant annet puter, planter, lamper, tepper og så videre. I dette tilfellet vil stylisten komme hjem til deg på befaring og fortelle deg/gi deg en liste i etterkant(dette er forskjellig fra stylister) over ting som bør ryddes bort og evt flyttes på før stylisten kommer tilbake med tingene sine og styler boligen klar til foto.  

Fullstyling: Dette er en full styling av en helt tom bolig. Her vil stylisten ta med alt av store møbler og pynte ned til minste detalj. 

Felles for tjenestene over er at stylisten vil også kunne hjelpe deg å velge farger om du skal male og i de fleste tilfeller vil de også kunne komme med forslag om det er andre større ting som bør fikses. Som sliping av gulv, male over fliser på bad og diverse. Men til syvende og sist så er det megleren som kjenner kundegruppen og markedet best og som faktisk skal selge boligen, men dette gjør de lettere ved å ha et team bestående av stylister og fotografer de jobber godt med og stoler på leverer det uttrykket og kvaliteten i prospektet som tiltrekker flest potensielle kjøpere som ser din bolig som sitt nye hjem. 

Artikkelen er skrevet i samarbeid med meglerportalen.no

20
ink_grå

kjøp rommets stil:

romantisk soverom

Beskrivelse om rommet og stilen…